Meny

Träullit

Om oss

Träullit är ett anrikt familjeföretag, grundat 1946 av Lennart Rääf. Idag leds det av sonen Bengt Rääf. Företaget har sedan starten tillverkat träullsskivor och träullsplattor av cementbunden träull. Träull av gran, ett fantastiskt material, sprunget ur vår natur, sammanfogat med ren cement, ger unika egenskaper åt ditt hus. Egenskaper som ger mycket bra värmeisoleringsförmåga, hög värmelagringsförmåga, god ljudabsorption, dokumenterat hög motståndskraft mot brand, mögel och röta, mekaniskt stark och god putsbärare. Vårt huvudkontor och fabrik ligger i Österbymo i södra Östergötland.

Affärsidé

Vår affärsidé är att utveckla, tillverka och sälja marknadens bästa produkter av cementbunden träull. Våra produkter är träullsskivor och träullsplattor. Sedan 2004 har vårt sortiment utökats med det egenutvecklade byggsystemet Träullit Helväggselement. Våra kunder finns på den skandinaviska och nordeuropeiska marknaden.

Klicka här för att gå till filmarkivet och se filmen om Träullit.

 

traullit-elefant-1120
Skansen-elefanten Gobi använder sina 1 950 kg för hållbarhetstest av Träullit Takelement i Stockholm år 1965.

 

Om traullit.se

Träullit är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter på www.traullit.se samt i utskick per e-post. Läs mer i vår integritetspolicy.

Träullit.se använder cookies. Läs mer om cookies här.

Webbplatsen bygger på WordPress och är utvecklad av Montania System AB och Splitz Reklambyrå

Show Buttons
Hide Buttons